Friss hírek

2006.01.26. 07:06

A Fatah nyert Palesztínában

Az első felmérések szerint az eddig is hatalmon lévő Fatah győzött a palesztin parlamenti választáson. A szavazatok körülbelül 46 százalékát szerezte meg a mérsékelt szervezet.

BAMA

A legtöbb kommentátor kedvező hírként értékeli a Fatah győzelmét. A várakozásoknak megfelelően igen jól szerepelt a radikális Hamász mozgalom is, amely mintegy negyven százaléknyi szavazatot kapott. A hivatalos eredményeket csütörtökre vagy péntekre várják. George Bush azonban újból megerősítette, hogy az Egyesült Államok még második helyre szorult politikai tényezőként sem hajlandó addig tárgyalni a Hámásszal, amíg az nem mond le Izrael megsemmisítésével kapcsolatos céljáról. Ehud Olmert, megbízott izraeli miniszterelnök szerdán szintén úgy nyilatkozott, hogy a terrorszervezetnek tartott Hamász jelenlegi formájában nem lehet a Palesztin Hatóság tagja. Mahmúd Abbász palesztin elnök újságíróknak azt mondta, kész felújítani a béketárgyalásokat Izraellel akkor is, ha a Hamász bekerülne a palesztin kormányba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!