Friss hírek

2006.01.16. 09:18

A választó kedv növekedését mérték

A Népszava és a Fotexnet Research által közösen végzett közvélemény- kutatás egyik kérdésére adott válaszokból kiderül, hogy a választások után jelentős gazdasági megszorításokra számítanak az emberek.

BAMA

A közvélemény-kutatásban külön csoportokként vizsgálták az egyes pártok szimpatizánsait. Így derült ki, hogy egyedül a Fidesz szavazótáborában vannak 50 százalék alatt (45,3%) azok, akik semmit sem tennének pártjuk választási győzelméért. A parlamentbe jutásra szinte esélytelen kis pártok táborában az elemzők érthetőnek tekintik a személyes motiváltság hiányát, azonban a kormánypártok szimpatizánsainak körében veszélyesnek minősítik: az MSZP támogatói közül 63,6 százalék, a SZDSZ szimpatizánsai közül 72 százalék állította, hogy nem tenne semmit a párt sikeréért.

A választási hajlandóság már most határozottan magasnak mondható. Ha most vasárnap lennének az országgyűlési választások, akkor az MSZP-, a Fidesz- és az SZDSZ- szimpatizánsok több mint 70 százaléka élne alkotmányos jogával. További 15-17 százalék "valószínűleg elmenne" szavazni - állapította meg a Népszava és a Fotexnet Research közös közvélemény-kutatása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!