Friss hírek

2006.01.27. 17:09

Abel Ferrara a szarajevói filmfesztiválon

A Szarajevói Nemzetközi Filmfesztivál egy szakosodott, nemzetközi, versenyszerű rendezvény, amelyet a FIAP, a nemzetközi filmes fesztiválminősítő szervezet is elismert.

BAMA

A Szarajevói Nemzetközi Filmfesztivált amellett, hogy évről-évre rangos válogatást vonultat fel a világ filmterméséből, olyan értelemben tekintik szakosodott rendezvénynek a szervezők, hogy elsősorban a régió országainak filmjeire koncentrál és annak összegzésszerű bemutatása a célja. A tavalyi Magyar Filmszemlén is jelen voltak a szarajevói rendezvény képviselői, és filmeket vállogattak a saját fesztiváljuk programjába. Valószínűleg így lesz ez idén is.

Fennállásának tizenegy esztendeje alatt rangos nevet vívott ki magának a fesztivál. Tavaly John Malkovich volt a fesztivál díszvendége, az idén pedig Abel Ferrarát, az ismert filmrendezőt sikerült megnyerniük a szervezőknek, hogy tegye tiszteletét Szarajevóban augusztus 18-a és 26-a között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!