Friss hírek

2006.01.19. 10:04

Április 9. és 23. a választások időpontja

Bejelentette Sólyom László köztársasági elnök a 2006. évi képviselőválasztások időpontját csütörtökön a Sándor Palotában. A döntés értelmében április 9-én és 23-án járulunk az urnákhoz. A parlamenti pártok üdvözlik a köztársasági elnök bejelentését.

BAMA

Az MSZP elnökhelyettese, Szekeres Imre a döntésről elmondta: „Alkotmányos, törvényes dátumot hírdetett ki Sólyom László. Nem a választás időpontja a fontos. Minden időpont megfelelő, nincs minőségi különbség. Készek vagyunk arra, hogy találkozzunk a választópolgárokkal, és elmondjuk a programunkat. A párt készen áll egy fontos elszámolásra: minden választópolgár ismerje meg, hogyan fejlődött az ország az elmúlt négy évben, valamint ismerje meg a következő négy év programját. Szeretnénk, ha erről szólna a kampány, illetve az elképzelések összeméréséről.”

Nyitrai Zsolt (Fidesz): „A Fidesz tudomásul veszi a bejelentést. Folytatni fogjuk a párbeszédet az emberekkel, illetve rávilágítani arra, miért van szükség változásra. Egy-egy kampánynál az a legfontosabb, hogy rövid legyen. Sólyom László pedig figyelembe vette az emberek érdekét az időpont kijelölésénél.”

Horn Gábor, az SZDSZ ügyvivője szerint jó az, ha minél előbb vége van a kampánynak, mert ez a gazdaságnak is jót tesz. Szeretnék, ha a kapmány a programokról szólna.

Az MDF elnöke, Dávid Ibolya is üdvözli, hogy rövid lesz a kampány. "Mostantól szabálya van annak, hogy a pártok mennyi pénz költhetnek a választásokra", mondta.

A választások időpontja

Az első fordulóban a külképviseleteken április 2-án, az amerikai kontinensen létesített külképviseleteken április 1-jén lehet szavazni. Az országgyűlési választások második fordulóján Magyarországon és a külképviseleteken egységesen április 23-án, vasárnap lehet szavazni. Az amerikai kontinensen létesített külképviseleteken a választások második fordulójában a választás napja április 22.

-->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!