Friss hírek

2006.01.03. 07:26

Az SZDSZ választási etikai kódexjavaslata

Az SZDSZ választási kampány szabályairól szóló etikai kódexjavaslatát juttattatta el egy levél kíséretében Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke Sólyom László köztársasági elnökhöz hétfőn.

BAMA

A pártelnök az MTI-hez is elküldött levélben arra kérte az államfőt, biztosítsa támogatásáról a liberálisok által javasolt etikai kódexet annak érdekében, hogy a pártok megegyezzenek a kampány szabályairól.

Kuncze Gábor azt írta: az SZDSZ több kísérletet is tett arra, hogy megpróbálja biztosítani: a kampány a köztársasági elnök által is kívánatosnak tartott mederben folyjon. Kezdeményezték etikai kódex aláírását, amelyben többek között szerepelt a negatív kampány elkerülése, illetve a felelőtlen ígéretektől való tartózkodás.

Kuncze Gábor levelében egyetértését fejezte ki a köztársasági elnök újévi beszédében elhangzottakkal: "Amikor a nagy reformok fontosságáról, az ígéretlicit helyetti felelős politizálásáról, a pozitív kampányról beszélt, éppen azokat a célokat fogalmazta meg, amelyeket mi, liberálisok is a legfontosabbnak tartunk" - fogalmazott Kuncze Gábor, hangsúlyozva, hogy a liberálisok kampányának a komoly reformok, a valódi, tartalmi kérdések állnak a középpontjában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!