Friss hírek

2006.01.04. 12:10

Budapest jobb, mint Frankfurt vagy New York

Egy brit felmérés szerint az üzletemberek számára Budapest jobb hely, mint Frankfurt vagy New York.

BAMA

A brit The Economist gazdasági hetilap legfrissebb üzleti utazási indexe szerint az üzletemberek lehetséges legkedvezőbb utazási célpontjainak listáját három kanadai város, Vancouver, Calgary és Toronto vezeti. Budapestnek sem kell szégyenkeznie a 37. helyével, mert olyan városokat előz meg, mint Frankfurt (38), Hongkong (39) vagy New York (48), jelenti a CENA hírügynökség. Pozsony nem szerepel a listán.

Az index azt célozza, hogy ajánlásokat adjon arról, melyek a legjobb úti célok üzleti találkozók vagy konferenciák szervezése szempontjából. A lap számos tényező figyelembevételével állította össze 2005-ös listáját. A figyelembe vett szempontok között van: a klíma, a biztonság, az infrastruktúra, a kultúra, a közlekedés és a kikapcsolódás lehetősége is, vagy a jó szállás és a repülőtér megközelíthetősége.

Az üzleti utak már nem korlátozódnak a szigorú értelemben vett üzleti tevékenységre. Az ügyféllel való kapcsolattartás, a szerződés aláírása vagy szakmai bemutatók mellett egyre több a konferencia, továbbképzés vagy nemzetközi vásár. Az üzletemberek szívesen hosszabbítják meg tartózkodásukat néhány nappal, hogy megismerkedjenek a számukra esetleg egzotikus várossal vagy egyszerűen pihenésre is felhasználják az utazást.

A három kanadai városban jól ötvöződik a magas színvonalú közlekedési és távközlési infrastruktúra, továbbá a kulturális és szórakozási lehetőségek, gazdag szálláskínálat és persze mindez előnyös áron érhető el. London például csak a 72. helyen áll, mivel a roppant magas szállodaszámla elrettenti a szervezőket. Ugyanakkor a lista legalján szereplő városokat jobb elkerülni: a nigériai Lagos vagy a kolumbiai Bogotá politikailag instabil és infrastruktúrájuk is elégtelen, áll a jelentésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!