Friss hírek

2006.01.05. 21:25

Budapesten is lesz tehénparádé

A világ több nagyvárosa után Budapesten is lesz tehénparádé, azaz angolul Cowparade. A pályázat követelménye szerint műanyag teheneket kell feldíszíteni, amelyeket elárvereznek és a befolyt bevételt jótékonysági célokra fordítják.

BAMA

A világ eddig több mint harminc világvárosában rendeztek köztéri kiállításokat tehénszobrokból. 1998-ban Zürich volt az első, később csatlakozott hozzá Chicago, New York, Manchester, Houston, Brüsszel, Stockholm, Prága, Varsó, Moszkva, London és Dublin is. Mindenütt komoly közönségsiker fogadta az ötletet. Amint dr. Schiffer János főpolgármester-helyettes az MTI-nek elmondta, a fővárosi önkormányzat támogatja a tervet. A cél, hogy ne csak a hagyományos köztéri szobrok szépítsék a tereket, hanem hogy ezzel az ideiglenes kiállítással is színesebbé, mozgalmasabbá tegyék a tereket. Az elkövetkező hónapokban a helyszínek megvizsgálására és engedélyeztetésére kerül majd sor. A befolyt bevétel a Mosolyország Alapítványt és a Bátor Tábor Alapítványt támogatja a tervek szerint - ez utóbbi tábor a beteg gyermekek üdülését szolgálja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!