Friss hírek

2006.01.11. 14:57

Bush: felerősödnek a harcok Irakban

A próbatétel és az áldozathozatal ideje következik Irakban, s ezért az irakiaknak félre kellene tenniük politikai és vallási nézetkülönbségeiket, hogy egységkormányt hozzanak létre - fogalmazott az amerikai elnök.

BAMA

George Bush Washingtonban, háborús veteránok előtt mondott beszédet. Ebben a többi között azt jósolta, hogy 2006-ban megújulnak illetve megerősödnek a harcok Irakban, ugyanakkor óvta Irakot attól, nehogy visszacsússzon a zsarnokságba. Az elnök kitért az iraki háború amerikai kritikusaira is. Felelőtleneknek minősítette őket, mert  azt állították, hogy Bush elnöknek nincs iraki stratégiája. A háborúval és a terrorizmus elleni harccal magyarázzák az amerikai hatóságok, hogy ellenőrzik a külföldről érkező küldeményeket. Polgárjogi szervezetek és néhány törvényhozó aggodalmát fejezte ki a gyakorlat miatt, és kongresszusi meghallgatást szorgalmaz. A cenzuráról nem sokkal azután értesült a közvélemény, hogy kitudódott: a hatóságok jogi felhatalmazás nélkül lehallgatják a telefonbeszélgetéseket és ellenőrzik a e-maileket is az Egyesült Államokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!