Friss hírek

2006.01.30. 19:52

Csak egy mentőhelikoptert adott vissza a BASe Kft.

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) eddig egyetlen mentőhelikoptert kapott vissza a BASe kft-től, a légi jármű hétfőn, Miskolcon már bevetésre készen állt - közölte Győrfi Pál, az OMSZ szóvivője az MTI kérdésére.

BAMA

A többi gépet a cég február 24-ig akarja visszaszolgáltatni - mondta Győrfi Pál, hozzátéve: a géppark, amelynek visszaadását kérték, kilenc helikopterből és egy repülőgépből áll, s ezek közül négy helikopter üzemképes. Ha a cég elfogadta volna a mentőszolgálat ütemtervét már a debreceni gép is repülhetne - közölte.

A szóvivő kifejtette: a BASe kft. nem tulajdonosa a helikoptereknek és már üzemeltetési joggal sem rendelkezik, hiszen az is az OMSZ-nél van. Felidézte, az OMSZ örömmel fogadta, amikor január 20-a körül a BASe kft. a sajtóban bejelentette, hogy megkezdik a helikopterek átadását.

Rácz Jenő egészségügyi miniszter január 20-án szintén azt mondta, hogy 10 napon belül megtörténik a dokumentumok és a helikopterek átadása, s megkezdheti a légi mentőszolgáltatást az OMSZ Kht., amely már rendelkezik a megfelelő légügyi jogosítványokkal.

Győrfi Pál elmondta, hogy ezt követően az OMSZ előtt ismeretlen okokból a BASe kft. megváltoztatta álláspontját, s úgy tájékoztatták a mentőszolgálatot, hogy időigényes a mentőhelikopterek visszaadása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!