Friss hírek

2006.01.29. 15:50

Felfedezték az eddigi leghosszabb alagutat

Mexikót és az USA-t kötötte össze a leghosszabb ilyen jellegű építmény, a föld alatti illegális kábítószer- és bevándorlóösvény.

BAMA

Az amerikai hatóságok egy 1150 méter hosszú alagútra bukkantak az USA-mexikói határon.

Az alagútban mintegy két tonnányi marihuánát is találtak, ami arra enged következtetni, hogy az építményt arra használták, hogy kábítószert csempésszenek Mexikóból az Egyesült Államokba. Ugyanakkor az USA hatóságai feltételezik, hogy az alagút az illegális bevándorlók egyik legfőbb útvonala is volt az utóbbi időben.

A mintegy másfél méter magas föld alatti járat egy méter széles, betonnal borították és még villanyvezeték, szellőzőrendszer és szivattyúhálózat is van benne. Tehát, mindent összevetve, profi munka volt.

Az elmúlt három évben ez már a harmadik ilyen jellegű építmény a körzetben, amit az USA hatóságai felfedeztek. Feltételezik, hogy a 2001. szeptember 11-i terrortámadások után megszigorított határellenőrzés miatt szaporodtak el a föld alatti alagutak, amelyeken az illegális bevándolók és drogszállítmányok az oszágba érkeznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!