Friss hírek

2006.01.10. 11:26

Felmondta a szerződést a Mentőszolgálat

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) hétfőn azonnali hatállyal felmondta a szerződést a mentőhelikoptereket üzemeltető céggel - értesült egy napilap.

BAMA

"Szakszerűtlen, hanyag üzemeltetés, túlszámlázás, a tulajdonosi kérések és utasítások elszabotálása miatt" mondta fel az OMSZ a BASe Kft.-vel a szerződést - írta keddi számában a Népszabadság. A mentőszolgálat szóvivője hétfőn este közölte, hogy kedd reggeltől az Országos Mentőszolgálat látja el a légimentési feladatokat az OMSZ Légimentő Közhasznú Társaságon keresztül. A közlemény szerint így az állami forrásokból, állami eszközökkel végzett közfeladatot teljes egészében egy száz százalékig állami tulajdonban lévő, nem nyereségorientált társaságon keresztül látja el a mentőszolgálat. Az OMSZ Légimentő Kht. december 19. óta rendelkezik a szükséges üzemeltetési engedéllyel. A napilap keddi cikkében olvasható a BASe Kft. ügyvezetőjének  nyilatkozata is: Ármai Zoltán közli, hogy a cége mindig megfelelően teljesítette a feladatát, s szerinte az OMSZ vezetősége el akarja lehetetleníteni a kft.-t.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!