Friss hírek

2006.01.19. 08:34

Foglalkoztatási rehabilitáció az Európai Unióban

A rehabilitációt szolgálják egyebek között a különféle humán szolgáltatások és a foglalkoztatási törvény által biztosított aktív eszközök.

BAMA

Nemzetközi konferenciát rendez a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium, valamint az angol Munka- és Nyugdíjügyek Minisztériuma a foglalkoztatási rehabilitáció gyakorlatáról. A minisztérium közleménye szerint valamennyi, húsznál több dolgozóval tevékenykedő munkaadó öt százalékban köteles megváltozott munkaképességű dolgozót foglalkoztatni. Ennek hiányában rehabilitációs hozzájárulást fizet.

A rehabilitációt szolgálják egyebek között a különféle humán szolgáltatások (az információnyújtás, a tanácsadás, az álláskereső tréning), valamint a foglalkoztatási törvény által biztosított aktív eszközök (a munkaerő-piaci képzés, az új munkahelyek létrehozásához adott támogatás, a bértámogatás) - jelentette a Magyar Távirati Iroda.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!