Friss hírek

2006.01.20. 07:17

Gyurcsány elégedett az APEH teljesítményével

Megnövekedett feladatai ellenére jól látta el feladatait az adóhivatal - közölte a kormányfő az APEH csütörtöki vezetői értekezletén. Gyurcsány Ferenc szerint a hivatal szolgáltató és hatósági tevékenysége is sokat javult az elmúlt időszakban.

BAMA

A miniszterelnök szerint az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) az elmúlt időszakban jól látta el feladatait annak ellenére, hogy a bevezetett új adófajták megnövekedett terheket jelentettek a hivatal számára.

Gyurcsány Ferenc a pénzügyminiszterrel együtt részt vett az APEH évindító országos vezetői értekezletén. A kormányfő kijelentette: az APEH-re az idén is jelentős feladatok várnak. A hivatalnak fel kell készülnie arra, hogy 2007-től nála lesznek azok az egyéni számlák, amelyeken nyilvántartják a tb-alapokhoz beérkező befizetéseket.

A kormányfő elmondta: az APEH megnövekedett feladataihoz hozzájárul az is, hogy ez évtől az áfa felső kulcsa megváltozott, és a személyijövedelem-adózásban is jelentős módosulások következtek be. Elmondta: az elmúlt évek néhány sikeres adó bevezetéséről tanúskodnak, köztük említette az evát, amely a 2003-as bevételhez képest tavaly megháromszorozódott. Ez azt jelenti, hogy 2005-ben több mint 90 milliárd forint folyt be a központi költségvetésbe az egyszerűsített vállalkozói adóból - adta hírül a Magyar Távirati Iroda.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!