Friss hírek

2006.01.18. 14:58

Hatszáz pácienst kezelt az álfogorvos

A barátjával fúratta és tömette rendszeresen a betegek fogait egy brit fogorvosnő, minek következményeként előbb börtönbe került a páros, most pedig a nőt eltiltották szakmájától.

BAMA

A férfinak semmiféle fogorvosi, asszisztensi képesítése nem volt, ennek ellenére legalább hatszáz paciens fogait fúrta ki és tömte be. A tömés azután általában pár nap alatt kihullott, a pórul járt betegek meg mehettek újabb fogorvosi ellátásra. A pancser férfi ráadásul még csak érzéstelenítést sem használt hét hónapos pályafutása során.

Becslések szerint a fogkontárkodás 180 ezer font kárt okozott az egészségbiztosításnak. A páros ténykedésére két évvel ezelőtt fény derült. A fogorvosnőt tavaly februárban egy év börtönre ítélték, barátját kettőre. A doktornő szabadulása után sem folytathatja hivatását, mert a brit fogorvosi kamara a héten úgy döntött, törli a fogorvosok jegyzékéből. (mti)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!