Friss hírek

2006.01.23. 08:06

Karics: Nagyon veszélyes tanú vagyok Kostunica számára

Bogoljub Karics, a Szerbia Ereje Mozgalom (SZEM) elnöke kijelentette, hogy élete veszélyben van, mert "nagyon veszélyes tanú" Vojiszlav Kostunica, szerbiai miniszterelnök számára.

BAMA

Az újvidéki Panonija TV-nek Karics elmondta, hogy nemzetközi szervezeteknek már eljuttatott „mintegy húsz oldalas dokumentációt”, amely kompromittálja a szerbiai hatalmat, írja a Vajdaság Ma hírportál. "Ha az elkövetkező napokban arról kapnak hírt, hogy már nem élek, akkor ezért Kostunica és csapata lesz felelős, amely csapatban van Rade Bulatovics (az állambiztonság főnöke), Aleksandar Nikitovics és Dragan Jocsics (belügyminiszter)" – mondta Karics a Beta hírügynökség jelentése szerint.

Karics ugyanakkor megerősítette, hogy februárban megjelenik az újvidéki bíróságon, ahol azzal vádolják, hogy kenőpénzt kínált fel Mika Vlaovicsnak, a Szerbiai Demokrata Párt (DSS) parlamenti képviselőjének, ha „átigazol” a SZEM-be.

Bogoljub Karics nem minden tekintetben tisztázott módon hatalmas vagyonra tett szert Szlobodan Milosevics uralkodása idején, s többek között az egyik Karics-érdekeltségbe tartozó bank fedezte az ifjabb Milosevics külföldi luxusutazázainak számláit is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!