Friss hírek

2006.01.24. 08:42

Krízismegoldó terv Ukrajnában

Viktor Juscsenko államfő moratórium bevezetésére kérte a Miniszteri Kabinetet és a Legfelsőbb Tanácsot olyan döntések esetén, amelyek instabil helyzetet teremtenének az országban. Az államfő kidolgozott egy krízismegoldó tervet, amelynek néhány pontját a hétfő esti tévéinterjújában ismertette.

BAMA

[caption id="" align="alignright" width="190"] Viktor Juscsenko Nyíregyházán 2000. szeptemberében
[/caption]Az államfő kidolgozott egy krízismegoldó tervet, amelynek ez az első pontja. A Podrobnosztyi internetes kiadvány szerint Viktor Juscsenko közölte: szükségesnek tartom a moratórium bevezetését azokra a döntésekre, amelyekkel a törvényhozó és a végrehajtó hatalom instabillá teszi a helyzetet az országban.

Ezzel együtt a tévéinterjúban elmondta, hogy a krízis végleges megoldására csak a parlamenti választás után lehet számítani. Az államfőnek, a kormánynak és a parlamentnek közösen kell megteremtenie a körülményeket a tisztességes választások megtartásához, az új parlament létrejöttéhez, majd a többség kialakításához.

Korábban az Oleg Ribacsuk által vezetett Elnöki Titkárság kijelentette, hogy a krízishelyzetet még a márciusi választásokig meg kell oldani, írja a Kárpátinfó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!