Friss hírek

2006.01.04. 18:25

Látogatóroham a Louvre-ban

Legalább hatszázezerrel többen keresték fel a párizsi Louvre kiállítótermeit 2005-ben, mint egy évvel korábban. A látogatóroham jelentős részben Dan Brown világsikerű krimijének, A Da Vinci-kódnak köszönhető, ismerte el a múzeum igazgatója, Didier Selles szerdai sajtótájékoztatóján.

BAMA

Soha ennyien nem keresték fel fennálása óta a párizsi Louvre kiállítótermeit, derült ki a beszámolóból. Tavaly 7,3 millió látogató váltott belépőt a neves párizsi múzeumba az előző évi 6,7 millióval szemben, mondta el a sajtónak az igazgató. Néhány időszaki kiállításuk különösen látogatott volt, és sikeresnek bizonyultak a fiataloknak szervezett péntek esti rendezvények is. A látogatórohamot azonban nagyobbrészt mégis A Da Vinci-kód idézte elő, az a nemzetközi bestseller, melynek izgalmas története részben a Louvre-ban játszódik. Az igazgató arra számít, hogy még nagyobb tömegek keresik majd fel a múzeumot, ha tavasszal bemutatják a regényből készült filmet. Az amerikai Ron Howard rendező Tom Hanks és Audrey Tautou főszereplésével készíti el az izgalmas krimi filmváltozatát. Elég valószínű, hogy a film díszbemutatóját stílszerűen a Louvre-ban fogják megtartani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!