Friss hírek

2006.01.10. 06:42

Még ébresztik Saront

Keddre virradóra még mindig folytatták az orvosok Saron izraeli miniszterelnök ébresztését a mesterséges kómából, de állapota továbbra is válságosnak tűnik.

BAMA

Az MTI jelentése szerint az izraeli rádió hétfőn este arról számolt be, hogy a Hadassza kórház orvosai fokozatosan tovább csökkentik az altatók mennyiségét. A rádió megerősítette, hogy Saron fájdalomingerre kissé megmozdította a jobb karját és a jobb lábát, ami az agyvérzésből való felépülés fontos jele. A miniszterelnök önállóan lélegezik, ennek ellenére továbbra is lélegeztető gépen tartották. A rádió idézte Slómó Mor-Jószéf professzort, a kórház igazgatóját, aki kedvező jelnek nevezte, hogy a kormányfő vérnyomása a fájdalominger hatására emelkedni kezdett. Azt azonban egyelőre nem tudják megmondani, hogy a miniszterelnök agya milyen károsodást szenvedett. Erre - mint a rádió az orvosokat idézte - további tesztekre és mindenekelőtt időre van szükség. A kormányfőt megműtő Felix Umanszkij idegsebész professzor hétfő este reményét fejezte ki, hogy az altatók további csökkentésével Saron erősebben reagál majd a fájdalomingerre, így a szemét is kinyitja majd. Az idegsebész kiemelte: a mozdulatok egyértelműen a fájdalomingerre adott jelek voltak, nem pedig reflexek. Az orvosok egyetértettek abban, hogy a 77 éves miniszterelnök állapota stabil, de továbbra is válságos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!