Friss hírek

2006.01.26. 10:55

Megkezdődött a közös kormányülés

Az együttes kormányülés témái közül kiemelkedik Horvátország EU-csatlakozásra való felkészülésének magyar támogatása, és szó lesz a gázipari együttműködés lehetőségeiről is.

BAMA

Gyurcsány Ferenc és Ivo Sanader vezetésével megkezdődött a magyar és a horvát kormány együttes ülése csütörtökön Budapesten, a Szépművészeti Múzeumban. A két kormány tagjai a tervek szerint kilenc megállapodást írnak alá, többek között az energetikai együttműködés, a nemzeti fejlesztések terén történő kooperáció, egy Splitbe helyezendő magyar konzul, a nyári szezonra a horvát tengerpartra küldendő magyar rendőrök, a rijekai kikötő régi épületeinek újrahasznosítása, valamint a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság közös megrendezése érdekében. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szerdán azt mondta, a két ország között szó van közös fejlesztésekről a horvát tengerparton folyékony földgáz átfejtésére alkalmas kikötő építéséről, illetve annak az európai gerincvezetékbe történő bekapcsolásáról.

Néhány hónapon belül ez lesz a harmadik alkalom, hogy a magyar kormány együttes ülést tart valamelyik szomszédos ország kabinetjével. Tavaly októberben Bukarest román-magyar, decemberben Bécs osztrák-magyar együttes kormányülés színhelye volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!