Friss hírek

2006.01.19. 14:53

Merénylet Tel Avivban

Öngyilkos merényletet hajtottak végre csütörtökön délután a Tel Aviv-i központi buszpályaudvar közelében, közölte az izraeli rádió. A Reuters hírügynökség eddig 16 sebesültről számolt be. A CNN szerint legalább egy halottja van a merényletnek.

BAMA

Öngyilkos merényletet hajtottak végre csütörtökön délután a Tel Aviv-i régi központi buszpályaudvarnál, közölte az izraeli rádió és a Chanel1 izraeli tévécsatonra. A Reuters hírügynökség eddig 16 sebesültről és egy halottról számolt be. Az elhunyt valószínűleg maga a merénylő volt. A buszpályaudvar közelében végrehajtott merényletet egy palesztin követte el. A férfi a magára szerelt robbanószerkezettel belépett a pályaudvar közelében lévő étterembe, és működésbe hozta a bombát, közölte az izraeli rendőrség. Eddig még egyik szervezet sem vállalta magára a merénylet elkövetését, melyre az izraeli választások előtt hat nappal került sor. Legutóbb tavaly december 5-én történt hasonló eset, amikor egy öngyilkos merénylő Netanya városában a bevásárlóközpont bejáratánál robbantotta fel magát, és öt személy halálát okozta. (cnn, reuters, bbc)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!