Friss hírek

2006.01.06. 15:36

Mérgező szenteltvizet kaptak az ortodoxok

Hiába minősített ihatatlannak 16 forrást a vízügyi hatóság az észak-moldvai településen, több ortodox pap felszentelte a mérgezett vízet Vízkereszt alkalmából - állítják a hívők.

BAMA

Ihatatlan figyelmeztetéssel látott el az észak-moldvai Husi város vízügyi igazgatósága 16 forrást, mert laboreredmények szerint vizük ammónia- és nitrát-tartalma sokszorosan meghaladja az egészségügyi határértéket. A veszélyes források többsége a Drăgoi nevű negyedben található.
A figyelmeztetés ellenére több ortodox lelkész ezekből a forrásokból származó vizet szentelt meg Vízkereszt ünnepére – állítják a negyedben lakók. Bogdan Catana lelkész a vádakra azt válaszolta: szentelés előtt, saját felelősségre ivott a vízből, és semmi baja nem történt. "Azt hiszem, el kéne olvassák, hogyan ír az Újszövetség a szenteltvíz erejéről... Az embereknek nincs mitől félniük" – nyilatkozta a lelkész. (mediafax/transindex)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!