Friss hírek

2006.01.03. 07:37

Nem hatékonyak a madárinfluenza-ellenes intézkedések

A keleti határmenti Dogubayazitban, a mostani fertőzés helyszínén készített riportok szerint az emberek többsége még mindig nem tudja, hogyan kell védekezni a járvány ellen.

BAMA

A tévé felvételei szerint a gazdák a hatóság számára elérhetetlen helyekre viszik a vágásra ítélt állataikat, vagy a már elpusztított baromfit későbbi fogyasztás céljából a hűtőládákba helyezik, jelenti a CENA hírügynökség. A járvány ellen életbe léptetett egészségügyi zárlat sem működik megfelelőképpen.

A felvételek tanúsága szerint a karantén alá helyezett körzetben két hét alatt még mindig nem készült el a járművek vegyszeres védelmét biztosító medence, amely a ki-be járó gépkocsikat fertőtlenítené. Olyan állítások is elhangzanak, hogy a meghalt fiú részt vett a megbetegedett állatok gyűjtésében és egyet közülük meg is evett testvéreivel együtt. Egyébként a török média is elégtelennek véli az intézkedések intenzitását, áll a CENA jelentésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!