Friss hírek

2006.01.18. 09:06

Százezer euró az árvízkárosultaknak

Krisztosz Panagopulosz, Görögország belgrádi nagykövete tegnap átadta Vuk Draskovicsnak, Szerbia és Montenegró államközösségi külügyminiszternek Görögország adományát a tavalyi vajdasági árvíz károsultjainak.

BAMA

Az adomány átadása után az újságíróknak úgy nyilatkozott, a béke és a stabilitás a térségben közös célja Görögországnak, valamint Szerbia és Montenegrónak és hangsúlyozta, Görögország, mint az Európai Unió tagállama „mindennap és minden szinten” azon tevékenykedik, hogy az Államközösség csatlakozhasson az EU-hoz és a NATO-hoz, írja szerdai számában az Újvidéken megjelenő Magyar Szó című napilap.

Draskovics köszönetet mondott a görög kormánynak és népnek az adományért, kijelentve, hogy meghatódott, de nem lepődött meg az adomány miatt, hiszen a két országot hagyományosan szoros barátság fűzi egymáshoz. Hozzátette, jövő heti athéni látogatása során alkalma nyílik majd személyesen köszönetet mondani Petrosz Moliviatisz görög külügyminiszternek.

Draskovics Athénban a délkelet-európai hármas, Görögország, Horvátország és Románia külügyminisztereivel találkozik. Mint mondta, megbeszélésük fő témáját Koszovó státusa képezi majd, jeletni a Beta hírügynökség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!