Friss hírek

2006.01.11. 06:59

Törökország: kontroll alatt a vírus

A török miniszterelnök, Recep Tayyip Erdogan azt nyilatkozta, hogy teljesen ellenőrzés alatt tartják az országban a madárinfluenza-vírust. Mintegy 30 személyt kezelnek a fertőzéssel Törökország különböző kórházában. Az országban attól félnek, hogy a muzulmán Áldozati-ünnep elősegíti a fertőzés terjedését.

BAMA

A török miniszterelnök, Recep Tayyip Erdogan azt nyilatkozta, hogy teljesen ellenőrzés alatt tartják a madárinfluenza-vírust. Igyekezett eloszlatni a kormányát ért valamennyi kritikát, miszerint késlekedett a probléma kezelésével. A földművelés-, és az egészségügyi miniszterek megtette minden szükséges intézkedést, mondta Erdogan. Azok az illetők, akiknél a H5N1 vírust diagnosztizálták személyes kezelést kaptak, és nem kritikus az állapotuk. Mintegy 30 személyt – többségében gyermekeket és fiatalokat – kezelnek a fertőzéssel Törökország különböző kórházában. Az országban viszont attól félnek, hogy a muzulmán Eid el-Adha ünnep elősegíthető a fertőzés terjedését. Ugyanis ilyenkor több ezer birkát, tehenet és bikát vágnak le. (turkish press)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!