Friss hírek

2006.01.26. 09:29

Tovább nyomul a McDonald's

További 800 új étteremmel bővül idén a McDonalds hálózata. Ez annak köszönhető, hogy a gyorsétteremlánc nagyon jó pénzügyi évet zárt, teljes forgalma a társaság életében először haladta meg a 20 milliárd dollárt.

BAMA

A tavalyi évhez képest hét százalékkal emelkedtek a cég bevételei, ami elsősorban az amerikai és egyre inkább az európai piac fellendülésének is köszönhető, mondták el a vállalat vezetői a 2005. év üzleti eredményét értékelve. A hamburgeróriás megújította üzleti startégiáját: a hagyományos hamburger és sültkrumpli mellett sokféle egészséges ételt kínál. A salátákkal és csirkés ételekkel sikerült egyre több egészségesen táplálkozó vásárlót is magához csábítania.

A cég adózott nyeresége 2,6 milliárd dollárra emelkedett az egy évvel korábbi 2,2 milliárd dollárról. A társaság elmondása szerint a német, a francia és azt orosz piac húzta leginkább az európai eladásokat. Jim Skinner, a vállalat vezére bejelentette, hogy idén ezekben a térségekben fognak leginkább erősíteni és fejleszteni. A McDonalds 2006-ban 800 új étterem nyitását tervezi világszerte, amire 1,8 milliárd dollárt fordít.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!