Friss hírek

2006.01.20. 09:12

Vad bulizás az államelnök rezidenciáján

Az észt köztártsasági elnök, Arnold Rüütel rezidenciája, a tallinni Kadriorg-palota a megszokott programokon kívül egy ideje vad buliknak is otthont ad.

BAMA

Az észt tényfeltáró újságírók kiderítették: a bulizás legtöbbször az elnök és felesége távollétében történt. Ezzel magyarázható az esemény kötetlen jellege is, jelenti a CENA hírügynökség. Míg kezdetben a közjogi méltóság szolgálati lakásán maradtak a fiatalok, addig később kimerészkedtek onnan, „körülnéztek” az elnök munkahelyén is, kotorásztak a papírjaiban, táncoltak a dolgozóasztalán, kipróbálták a házigazda vízipipáját, majd magukkal vitték az ott talált szeszesitalokat.

A vendégek egyike annyira megszerette az elnök kesztyűjét, hogy azt magához vette „emléktárgy”-nak. Megesett az is, hogy a többnyire fiatalkorú vendégek felmásztak a palota tetejére, ahol cigarettáztak és ledobták a csikkeket, ezt követően levizeltek a palota tetejéről, méghozzá pont a nemzeti lobogó mellé.

2005 októbere óta legalább öt „összejövetelt” rendeztek az elnöki rezidencián, a legnépesebb mulatságon közel 50 vendég vett részt. „Hangulatjavító szereik” közül a vadkender sem hiányzott. A bejutás nem okozott gondot a bulizóknak, mivel tudták a mellékajtó biztonsági kódját, így bármikor bemehettek a palotába.

A botrányos esetet január 18-án a legnézettebb észt tévéműsor, a Szemtanú (Pealtnägija) hozta nyilvánosságra. A mulatók egyike, egy kamaszkorú fiú nyilatkozott a televíziónak, fényképekkel alátámasztva a szavait. Az államfő szóvivője, Eero Raun elismerte: a bulikról készült fényképeken valóban olyan palackok szerepeltek, amelyek a Kadriorg-palotából származhattak. Ugyanakkor hozzátette: a házi mulatságok egyszer sem zavarták az államelnöki hivatal munkáját, és nem veszélyeztették egyetlen dokumentum biztonságát sem, áll a jelentésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!