Friss hírek

2006.01.23. 07:27

Veres szerint az ötéves program hatékonyabb

Veres János pénzügyminiszter szerint a kormányzat átfogó terve jobban szolgálja a munkahelyek teremtését, mint a Fidesz járulékcsökkentési javaslata.

BAMA

A pénzügyminiszter kifejtette, hogy nézete szerint a Fidesz javaslata esetében a kieső 600 millió forint pótlásához, sok százezer új munkahelynek kellene teremtődnie. Gyors számításai szerint, ha az új munkavállalók legkevesebb százezer forintos fizetést kapnak, akkor is közel egymillió munkahelynek kell megnyílnia a hiány fedezéséhez az általuk befizetendő adókat és járulékokat figyelembe véve.

A pénzügyminiszter az interjúban olyan tapasztalatokra hivatkozott, amelyek azt mutatják, hogy a járulékcsökkentés egyébként sincs szoros összefüggésben a munkahelyek teremtésével. Ezért is hangsúlyozta, hogy a Fidesszel ellentétben a kormányzat nem járulékcsökkentéssel, hanem egy erre irányuló átfogó programmal kíván munkahelyeket teremteni.

"A pártok programját Magyarország, a magyar gazdaság igényeivel kell összeegyeztetni", mondta Veres János. Véleménye szerint ez meg is történt a kormány ötéves adócsökkentési programjának kidolgozásakor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!