Friss hírek

2006.01.19. 08:05

Zajlik a Tisza

A 10 ezer hektárt továbbra is meghaladja az ÉKÖVÍZIG működési területén az elöntött területek nagysága. A készültségi fokozatokban sem történt változás.

BAMA

A hét belvízvédelmi szakaszból továbbra is öt szakaszon van első fokú, míg egy szakaszon másodfokú belvízvédelmi készültség, jelenti a CENA hírügynökség. Az Észak-magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság a tavaszi fölmelegedéssel várható belvizes helyzetek megelőzésére preventív munkavégzés keretében, közel 40 kilométeres hosszúságban, a csatornák vízszállító képességének fokozására, illetve biztosítására mederkotrási, növényzetirtási munkákat végez, 70 millió forint értékben.

A hideg idő hatására a Tiszán erősödött a jégzajlás, illetve növekedett az állójeges szakaszok hossza. Tiszalök alatt változó, de többnyire közepes, vagy erős intenzitással zajlik a folyó. Tiszalök fölött Dombrádig állójég van, amelynek vastagsága 3-10 cm között változik. Dombrád fölött közepes, vagy erős jégzajlás a jellemző. A következő napokban várható hideg időben az állójeges szakaszok tovább növekednek, és előreláthatólag a hét végére Tiszaújváros fölött is állójég alakul ki. A hosszabb távú előrejelzések szerint a jövő hét elejétől a mostaninál is hidegebb léghullámok érhetik el hazánk területét, így a Tiszán a jég erőteljes vastagodása valószínű. Tokaj térségében, a Tiszalöki vízlépcsőnél és Tiszadobnál összesen 6 jégtörőhajó áll készenlétben, áll a jelentésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!