Friss hírek

2006.03.06. 15:23

Tehénlepényből vanília-illatfelhő

Meglepő módját dolgozta ki a hulladék-hasznosításnak egy japán kutatónő. Maju Jamamoto tehénlepényből éteri vaníliaillatot állít elő.

BAMA

A kísérletező kedvű tudósnő azt állítja, hogy ha a tehenek ürülékét egy órán keresztül bizonyos nyomás alatt tartva főzi, az eredetivel teljesen összetéveszthető, finom vaníliaillat keletkezik. A tokiói Nemzetközi Orvosi Központban kísérletező Jamamoto szerint az illatanyagot nyugodtan fel lehetne használni élelmiszerek ízesítésére is, de attól tart, a fogyasztók rosszul lennének, ha kiderülne, mitől olyan kellemes illatú a kedvenc desszertjük. Az azonban nagyon is reális, hogy kozmetikumokat, gyertyákat és hasonló dolgokat illatosítsanak a tehénlepényből nyert aromával. Jamamoto asszony és munkatársai azt remélik, hogy három éven belül sikerül olyan berendezést konstruálniuk, amellyel naponta több tonna tehénürüléket tudnak aranyat érő illatfelhővé nemesíteni. (Die Presse)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!