Friss hírek

2013.07.26. 13:12

Fidesz: a baloldal bukása óta Magyarország talpra állt

A Fidesz szerint szánalmasan vergődik a bukott baloldal, és elvitatja a magyar emberek példaértékű teljesítményét.

MTI

A nagyobbik kormánypárt erről szóló közleményét pénteken adta ki, azt követően, hogy Gúr Nándor, az MSZP alelnöke arról beszélt: a kormányoldalon lévők „a maguk számára” tették rendbe az országot. Az ellenzéki politikus azt is mondta, hogy tavaly 1,7 százalékkal csökkent a gazdaság teljesítménye, az adóterhelés mértéke nőtt, a beígért egymillió munkahely helyett pedig most több százezerrel kevesebben dolgoznak, mint a kormányváltást követő első negyedévben.

A Fidesz erre válaszul közleményében azt írta, a baloldal bukása óta Magyarország talpra állt, a magyar családok és vállalkozások pedig minden segítséget megkapnak ahhoz, hogy megerősödjenek. Szemben a Gyurcsány-Bajnai-korszakkal, jelenleg a magyar családok tettekben is számíthatnak a kormányra: folytatódik a rezsicsökkentés, a családi adórendszer bővítése, és a Fidesz nem engedi el a bajba jutott devizahitelesek kezét sem - közölték.

„A baloldal szélsőséges és veszélyes gazdaságpolitikája miatt legyengült és eladósodott Magyarország ma már saját lábán áll, pénzügyileg stabil, egyetlen fillér hitelt nem vett fel, és kilépett a gazdasági recesszióból” - olvasható a közleményben.

Hozzátették: a kormányváltás óta folyamatosan nő a foglalkoztatottak száma. „Miközben a magyar emberek kénytelenek törleszteni a Gyurcsány-Bajnai-kormány adósságát, önerőből béremelési programokat tudtunk indítani a pedagógusoknak és az egészségügyi dolgozóknak, és növelni tudtuk a bérek és a nyugdíjak értékét” - zárta közleményét a Fidesz-frakció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!