Hírek

2006.12.07. 10:49

Éremre pályázik a magyar válogatott

A magyar női kézilabda-válogatott azzal a céllal utazott ki a svédországi Európa-bajnokságra, hogy a legjobb öt között végezzen, ám Németh András szövetségi kapitány bízik benne, a csapat az utolsó játéknapon (december 17.) is pályára lép, ami azt jelenti, hogy a negyedik helynél nem végez rosszabbul.

BAMA

A küldetés nem lehetetlen: az előző vb-n és Eb-n egyaránt bronzérmes alakulat a csoportkörben előbb az osztrákokkal, majd a macedónokkal, végül a meggyengült szerbekkel találkozik. Mindhárom esetben nyerni kell, és akkor a csapat a maximális négy ponttal várhatja a középdöntőt. A másik ágról a norvég-német-szlovén-lengyel kvartett legjobb háromja találkozik a Németh-gárdával. A címvédő skandinávok a legveszélyesebb riválisok, a többiek verhetők. Egy vereséggel is be lehet kerülni az elődöntőbe, és akkor teljesül az Eb-n egyébként most debütáló kapitány álma. Ez a harmadik Eb, hogy más dirigálja a magyar együttest: a 2000-ben aranyérmes és 2002-ben ötödik gárdát Mocsai Lajos kormányozta, a hazai kontinens- viadalon Kiss Szilárddal lett harmadik a válogatott. A magyarok mellett a címvédő norvégok, a világbajnok oroszok, valamint az olimpiai aranyérmes dánok esélyesek az elsőségre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!