Hírek

2006.12.08. 13:11

Orbán: igazságtalanná válhat az ellátórendszer

A Fidesz elutasítja a parlament előtt fekvő egészségügyi törvénycsomagot, mert egy igazságtalan ellátórendszer kialakulásának veszélyét látja benne, és az nem vezet otthonos Magyarországhoz - mondta Orbán Viktor a Nemzeti Egészségügyi Kerekasztal ülésén pénteken.

BAMA

A Fidesz elnöke közölte: az a jó, ha az ország garantálja az emberek biztonságát és felelősségtudatból teszi ezt. Hangsúlyozta, nem tudják támogatni azokat a koncepciókat, amelyek azt mondják, hogy magánvállalatok, biztosítók nyereségvágyból kínálják a biztonságot.

A pártelnök veszélyesnek tartotta, hogy kikerülnek a köztulajdonból és a közirányításból azok a szolgáltatások, amelyeknek az emberek biztonságának garantálása a célja. Szerinte ez nem jelenti azt, hogy ne fogadnák el azt az elvet, amely alapján a tőke bevonására szükség van. Mint mondta, olyan megoldásokra van szükség, amelyek számolnak a realitásokkal, de nem szolgáltatják ki a profitérdekeknek az egészségügyi intézmények működését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!