Gasztronómia

2010.11.02. 00:00

Melengető, napszínű vacsora

Az igencsak alacsony hőmérsékletű őszi napokat követő estéken nem ritka, hogy fáradtan, kimerülten ér haza az ember a munkából. Ez bizony nem a hosszadalmas és bonyolult konyhai ténykedések ideje.

Mindmegette.hu

Narancssárga krémleves és sütőtökös rétes

Az alábbi - jórészt szezonális hozzávalók felhasználásával készült - kétfogásos vacsora ízei különleges kalandot ígérnek, érdemes kipróbálni! A fűszeresen illatozó krémleves ragyogó sárga színei, valamint az életteli narancsszínű tölteléket rejtő, ropogósra sült rétesszeletek már a látványukkal is energiát hoznak az estébe.   

[caption id="" align="aligncenter" width="380"] Sütőtökös rétes
[/caption]

Vöröslencse, póréhagyma, burgonya, fokhagyma, citromlé

Bár a vörös lencse évszaktól függetlenül megtalálható az üzletek polcain, ha friss póréhagymával, némi burgonyával, kevés fokhagymával és karakteres fűszerekkel, no meg frissen facsart citromlével találkozik a leveses fazékban, olyan illatozó előétel kerekedik belőle, hogy a legborúsabb őszi esték melankóliáját is feledteti!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!