Gazdaság

2008.01.14. 14:09

Nehéz évek után fejlesztene az Év Vállalkozója

Két nehéz év után stabilizálta cégét, s a fuvarozó szakma érdekeiért is eredményesen dolgozott Gál András.

T. B.

Amint azt nemrégiben megírtuk, Gál András az Év Vállalkozója lett 2007-ben. A Flott-Trans Kft. tulajdonosának, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete elnökségi tagjának a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) adományozta a kitüntető címet. A szervezet a sikeres vállalkozások társadalmi elismertségét kívánja erősíteni a díjjal.

[caption id="" align="alignleft" width="150"] Gál András Fotó: Ötvös Imre
[/caption] – Ezt a címet minden évben a VOSZ elnöksége ítéli oda, engem a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete javasolt, megköszönve a szakma érdekében kifejtett szakmai és társadalmi tevékenységemet. Nem számítottam rá, így meglepetésként ért a kitüntetés. A siker talán annak köszönhető, hogy jó szakmai megoldásokat választottunk, és a vállalkozás is eredményesen működött. A tavalyi esztendőben sikerült kiemelnünk a kátyúból a szállítmányozó vállalatot, mely 2005-től két évig komoly nehézségekkel küszködött – mondta el Gál András.

Az ötvenegy éves cégtulajdonos 1978-ban szerzett diplomát a győri Közlekedési és Távközlési Műszaki Főiskolán. Ezután tizenkét esztendőn át a heves megyei közlekedési vállalatnál – 4. számú Volán Vállalat, 1983-tól Mátra Volán – dolgozott. 1990-től alapító tulajdonosa a Flott-Trans Kft.-nek.

Jövőbeni célja, hogy a komoly versenyhelyzetben stabilizálja a cég helyzetét, melynek növekedése csak 2005-ben és 2006-ban torpant meg, viszont akkor hozták létre gyáli logisztikai központjukat, a beruházás 600 millió forintba került. Szeretné, ha ehhez hasonló krízis – hirtelen, komoly piacvesztés – a későbbiekben nem következne be. A tervek között szerepel, hogy ismételten növelik a két év alatt lecsökkent járműállományt, s egyúttal modernebb szerelvényeket szereznek be.

 

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!