Gazdaság

2008.01.29. 12:33

Ősztől nem kell másik hét lakó gondjaival is együttélni az otthonban

A nyár közepére várhatóan elkészül a 150 férőhelyes új szociális otthon Parádon. A beruházás mintegy 1,5 milliárd forintból valósul meg.

S. B. S.

[caption id="" align="alignright" width="277"] Néhány leendő lakó is megnézte az épülő otthont. Fotó: Lovász Anikó.
[/caption] A Heves Megyei Önkormányzat a sajtó nyilvánossága előtt bejárást tartott az épülő létesítményben. A jelenlévőket többek között a kivitelező Hérosz Zrt. főmérnöke tájékoztatta az építkezés állásáról. Kiderült, hogy az épületben már minden közmű bent található, az előzetes terveknek megfelelő ütemben haladnak és a 4900 négyzetméter hasznos alapterülteű otthont június végére műszakilag átadják.

Kun Zoltán, a megyei önkormányzat irodavezetője a költözést is számítva szeptember elsejére tette azt a várható időpontot, amikortól a jelenleg még a parádfürdői Károlyi-kastélyban működő otthon az új helyén folytathatja életét.

Sós Tamás, a megyei közgyűlés elnöke miután részletesen ismertette az otthonnal kapcsolatos elképzeléseket, tudnivalókat kitért arra is, hogy az 1800-as évek végén épült Károlyi-kastélyt az önkormányzat értékesíteni kívánja, az abból befolyó bevételt pedig intézményfejlesztésre fordítják.

A jelenlévők - köztük parádfürdői otthon két lakója - a bemutatást követően megtekintették az épülő beruházást, és láthatták, hogy a korábbi nyolc, hat, illetve négy ágyas szobák helyett itt jóval komfortosabb körülmények között élhetnek majd (négy, kettő, illeve egyágyas lakrészekben).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!