Gazdaság

2009.04.17. 09:08

Innováció – partnerség – szakképzés

Az Agria TISZK (Térségi Integrált Szakképző Központ), közhasznú nonprofit kft.-ként kezdte meg működését 2008. május 15-én. Megalakulását – miként az országban minden hasonló egységét – az indokolta, hogy 2006-ban alaposan megváltozott a szakképzés irányításának rendszere.

PR-cikk

A TISZK-ek törvényi szabályozásával létrejött egy olyan intézményfenntartói és intézményi hálózat, amely regionális szinten tudja koordinálni és vezérelni többek között a szakképzés struktúráját, a tanulói létszámot, és képes összehangolni az egyéb lényeges oktatási feltételeket is.
Az Agria TISZK célja a munkaerő-piaci kereslet-kínálat közelítése, és olyan helyi szakképzési rendszer létrehozása, amely képes a lehető legrugalmasabban reagálni a foglalkoztatást érintő változásokra.

Nagyon nagy létszámot érint ez a tevékenység, hiszen a partnerintézményekből összesen mintegy 3335 fő vesz részt a szakképzésben jelenleg is. A tagok szerepet vállalnak a 9–12. évfolyamon, valamint az érettségi utáni szakmai oktatásban, továbbá a felsőfokú szakképzés és a felnőttképzés területén is.
Az Agria TISZK partnerintézményeinek tanulói különféle szakmákat választhatnak az alábbi szakmacsoportok közül: művészet, gépészet, idegenforgalom, elektrotechnika-elektronika, kereskedelmi marketing, üzleti adminisztráció, gazdálkodási szakmacsoport.
A TISZK számos felsőfokú képzési lehetőséget is kínál. A hiányszakmák közül népszerű az automatikai műszerész, a CNC-forgácsoló, a villamosmérnök-asszisztens szakma.

Az Agria TISZK a munka hatékonyságát konferenciák megrendezésével is szeretné növelni. A legközelebbire április 22-én kerül sor az Eszterházy Károly Főiskolán Egerben, „Innováció – partnerség – szakképzés” címmel. A helyszín a Líceum Oratórium Artium Pyrkerianum I. emelet, az A épületben. A részletes program szerint délelőtt 9-től regionális szakképzési fórumot tartanak, amelynek témája a TISZK-ek szerepe a képzésfejlesztésben, és az együttműködési lehetőségek a gazdasági szereplők és intézmények között. Minderről bővebb információt lehet találni a TISZK honlapján!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!