Gazdaság

2009.04.28. 12:01

Sok az újszülött a Nyíregyházi Állatparkban

A Nyíregyházi Állatpark ebben az évben is sok élményt kínál a látogatóknak. A több mint 30 hektáros tölgyerdőben közel 4000 állat él, amelyek az országban egyedülállóan nagy, társas kifutókban laknak.

PR-cikk

– Itt mindig találkozni újdonsággal. Idén mi a meglepetés?
– Akik tavaly nálunk jártak, biztosan megdöbbennek, hogy mekkorát nőtt a kis elefánt, aki második éves lesz, és igazi rosszcsont. A törpevíziló lányunk férjet kap egy dán állatkertből. Megszülettek a kis oroszlánok is, amik így tavasz táján mindig várhatók, de sok kis majmunk is van már. Az európai bölényeknél is látható két borjú, és megérkeztek a hóbaglyok is. A fehérarcú selyemmajmoknál nagy volt a gyermekáldás, mert ezek az apró dél-amerikai majmok hármas ikreket nevelnek a trópusi házunkban. Már nem szomorkodik Boldizsár sem, az egypúpú tevecsődör, hiszen csinos feleséget kapott. A gibbonoknál pedig a hosszú kezű újszülött különleges tornamutatványokkal szórakoztat.

– És akkor még a ritkaságok!
– Úgy van. Nagyon büszkék vagyunk azokra a különlegességekre, amelyeket ránk bízott az Európai Fajmegmentési Program. Mint pl. a páncélos indiai rinocéroszra, de a fehértigris-párunk, vagy a fekete jaguárunk, kínai leopárdjaink, gepárdjaink szintén nem láthatók Magyarországon máshol. A tavalyi év nagy szenzációja a fóka-show volt, idén már még többet tudnak oroszlánfókáink, naponta háromszor fogadják zenés bemutatójukkal a közönséget.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A fókák show-jukkal is elkápráztatják a közönséget.
[/caption]

Névjegy
Nyíregyházi Állatpark
4431 Sóstófürdő
Telefon: 42-479-702
[email protected]
www.sostozoo.hu

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!