Gazdaság

2009.10.14. 10:26

A hétvégén sötétebben füstöl a Mátrai Erőmű kéménye

Mindez tervszerű: a karbantartás után ugyanis újra üzembe helyezik az I. számú blokkot, ám ehhez falazatot szárítanak a szakemberek.

Faragó Zoltán

Visontán befejeződött az I. számú, 100 MW-os blokk nagyjavítása, mely után elkezdődtek az üzembehelyezési munkálatok: a hideg- és melegpróbák. A javítás célja volt a blokk üzemkészségének és üzembiztonságának fenntartása - tudtuk meg Valaska József, a Mátrai Erőmű ZRt. igazgatósági elnökének közleményéből. Az I. számú blokk kazánjába a tervek szerint október 17-én, szombaton este nyolckor gyújtanak be. Olajtüzelés segítségével legalább négy napig tart majd a falazat szárítása.

A művelet közben a beépített pernyeleválasztók a fokozott tűzveszély miatt nem kerülnek üzembe, így az erőmű 202 méteres kéményén szakaszosan sötétebb füstgáz fog távozni. Ezt követően megtörténik a szénportüzelésre való visszaállás és a szűrőberendezések bekapcsolása. A néhány napos szárítási idő során előálló sötétebb füst miatt a Mátrai Erőmű ZRt. vezetése kéri az érintett lakosság megértését, türelmét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!