Gazdaság

2009.10.17. 23:13

A kéményseprők védik az életet, védik a vagyont

A fűtési szezon kezdetekor kiemelten ráirányul valamennyiünk figyelme a kéményseprő-ipari tevékenységre. Jelen időszakban is a média valamennyi ágában találkozhatunk az országos és helyi sajátosságok megjelenítésével, azokkal a híranyagokkal, amelyek a kémények állapotával, karbantartottságával foglalkoznak.

PR-cikk

Heves megyében 180 ezer darab kémény karbantartásáról kell gondoskodnia a H. M. TŰZKÉV Kft.-nek. A gazdasági társaság ügyvezető igazgatója, Marosvölgyi György arról tud beszámolni, hogy a fenti darabszámon belül a kémények típusaiban egy változási folyamat tapasztalható. Még mindig jellemzően gázzal fűtünk, viszont egyre jobban előtérbe kerül a vegyes tüzelésű berendezések alkalmazása és az ehhez tartozó kémények használata. Egyre többen veszik igénybe a korábbi tartalék kéményeket vegyes tüzelésre. A másik fő irányzat az úgynevezett zárt égésterű gázkészülékek alkalmazása, ezek közismertebb nevükön a „turbós készülékek”.

Az építések esetében rendkívül nagy és jó minőségű választék áll rendelkezésünkre a kéménytechnikában, viszont meglévő és rossz állapotú kéményeink javításánál, karbantartásánál sokszor találkozunk felemás megoldásokkal. A fentiek elsősorban az élet- és vagyonvédelem miatt fontosak, de semmiképpen nem elhanyagolható az energiafelhasználással, energiatakarékossággal kapcsolatos kérdés sem. Heves megyében jelen időszakban a kéményállomány 80 százaléka karbantartott, az év hátralévő részében a fennmaradó résznél is szeretnénk a munkánkat elvégezni.

Év végére általában a nehezebben elérhető címeken gyűlnek össze a feladataink, és nagyon fontosnak tartom, hogy az állampolgárok és dolgozóink között egy jó együttműködés alakuljon ki, amelynek révén nem lehetetlenül el a szolgáltatás, és valóban minden helyen biztonsággal, takarékosan tudnak fűteni.
Sokszor elhangzott, hogy a kémény a jó tervezéssel, szakszerű kivitelezéssel és rendszeres karbantartással együtt működtethető. Erre mindig oda kell figyeljünk.

Közvetlen feladatainkat mintegy 55 fővel végezzük, és a szolgáltatásnak fontos részét adják a vezetőtársaim és az adminisztrációban dolgozó kolléganők is. Többségében többéves gyakorlattal rendelkeznek, továbbképzésükről, felkészítésükről folyamatosan gondoskodunk. Munkatársainknak jólesik, hogy egyre többen igazolják vissza minőségi munkájukat, a lakosság szóban is kifejezi elismerését.

Gazdasági lehetőségeink jelen időszakban nekünk is beszűkültek, viszont arra kiemelten ügyelünk, hogy a korszerű kéménytechnikához illeszkedő műszerparkkal, eszközparkkal rendelkezzünk. Többek közt ennek is következménye, hogy országos viszonylatban az első öt megye között lehetünk eredményeinkkel. Bízom benne, hogy ebben az évben is számíthatunk a lakossági és közületi partnereink jó együttműködésére, és a magunk részéről igyekszünk a feladatainkat korrektül és szakszerűen végezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!