Gazdaság

2009.10.13. 10:14

A napraforgó már a raktárakban van

Az időjárás kedvezett a napraforgó betakarításnak, így a megyében ez a munka gyakorlatilag befejeződött. A kukorica egy része még a földeken van.

T. B.

A napraforgó esetében a betakarító és a szállító kapacitás megfelelő volt, raktározási gondok sincsenek a környéken. A napraforgó szabadpiaci ára jelenleg tonnánként 46.000 - 47.500 forint között mozog. A szerződött ár ettől ugyan magasabb, de a felvásárlók csak a lekötött mennyiség mértékéig vállalják a kontraktusban kikötött árat. Az olajnövény termésátlaga hektáranként 2,1 tonna körül alakult Hevesben - tájékoztatott Bocsi Csaba, a Heves Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal földművelésügyi igazgatója.

A kukorica dömpingszerű aratása nálunk még várat magára, a vetésterület harmadáról azonban már a magátrakba került a tengeri, amely egy hektárra vetítve 5,3 tonnát adott. A felvásárlói árak még nem ismeretesek, ám minden bizonnyal nyomottak lesznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!