Gazdaság

2009.10.13. 17:38

Átadták a százhúszezredik Széchenyi Kártyát

Hét éve áll a vállalkozások rendelkezésére a Széchenyi Kártya. Eddig országszerte 160 ezren, megyénkben pedig 7 ezren igényelték a kedvezményes hitelkonstrukciót.

T. B.

Az igénylők közül eddig 120 ezren kapták meg a Széchenyi Kártyát. A kedvezményes hitelkonstrukciót a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ), illetve a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara dolgozta ki. A megnyitott hitelkeret összege eléri a 700 milliárd forintot. A kis- és középvállalkozások főként praktikuma, egyszerű használhatósága miatt választják ezt a finanszírozási megoldást, s úgy tartják, jobb mint egy bankhitel, amellett hogy helyben is elérhető. A legtöbben biztonsági tartalékként tekintenek a bármikor fölhasználható, legfeljebb 25 millió forintos hitelkeretre.

– Heves megyében ezidáig hétezren igényelték a Széchenyi Kártyát, s ötezren kapták meg, a vállalkozások hitelkerete meghaladja a 30 milliárd forintot – ismertette a legfőbb számokat Kósa László, a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara kereskedelmi alelnöke a 120 ezredik kártya átadása alkalmából tartott rendezvényen Egerben. Hozzátette, a kereskedelmi bankok termékei között nincsen ehhez hasonló feltételekkel fölvehető vállalkozás-finanszírozási hitel.

Heves megyében öt vállalkozás kapott dísz Széchenyi Kártyát (Föld-Gáz 2/A Kft., Gyetvai Zoltán, Bence József, Platt 2003 Kft., Anzsu 2004 Kft.). Bence József, adácsi lakatos egyéni vállalkozó a talponmaradás érdekében veszi igénybe a hitelt. Kiemelte, az igénylés nagyon egyszerű volt, a kamaránál és a takarékszövetkezetnél is nagyon segítőkészek voltak. A fémmegmunkálásban érdekelt, egri PLATT 2003 Kft. ügyvezetője, ifj. Virág László viszont azt emelte ki, számukra biztonsági tartalékként szolgál a hitelkeret.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!