Gazdaság

2009.10.07. 19:31

Félmilliárd forintból készült biztonságos út Egerszólátra

Immáron új, kátyúmentes úton juthatnak el a megyeszékhelyre az egerszólátiak. A 8,6 kilométeres szakasz 490 millió forintból újult meg.

N. Z.

A mi kis falunkhoz igazi út vezet – mondta lelkesen Tuza Ferenc, Egerszólát polgármestere ma az átadóünnepségen, majd így folytatta: – Hatméteres, középvonallal ellátott, ilyen még nem volt. A kátyúkkal teli út, amin eddig jártunk, eredetileg szekereknek készült. Nekünk az életet jelenti, hogy biztonságosan juthatunk el a városba.

Szerencsi Gábor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Heves megyei igazgatója megemlítette, hogy a megye közútjainak hossza 1200 kilométer. Közülük több igen rossz állapotú, ezért mérlegelni kell a felújítási sorrend összeállításakor. Most Egerszólátig egy 8,6 kilométer hosszú szakasz készült el 490 millió forintért, 12 ezer tonna aszfalt bedolgozásával. Az idén hat helyen adtak át utakat a regionális operatív program keretében, s 2010-ben további 63 kilométeren újul meg az út.

Varju László államtitkár gratulált a szólátiak kitartásához, s ahhoz, hogy végre megépült az útjuk. Hangsúlyozta, elengedhetetlen a települések közötti együttműködés ennek megvalósításához.
Sós Tamás, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke arról szólt, hogy hamarosan átadják a Verpelétre vezető utat is, s így Gyöngyösig kitűnő lesz a közlekedés a helységek között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!