Gazdaság

2009.10.30. 05:42

Három évtizedes jubileumot ünnepelt a „Keri”

Immáron harminc éve várja a „Keri” azokat, akik korszerű szakmai ismereteket, piacképes végzettséget szeretnének szerezni.

PR-cikk

Az elmúlt 30 év alatt több mint tízezren kaptak végzettséget tanúsító bizonyítványt abban az egri iskolában, amelyet 1979. augusztus 13-án adtak át a Lajosvárosban. Ez egy magyar kisváros teljes lakosságának felel meg. Az intézmény ekkori hivatalos neve: Kereskedelmi Szakközépiskola, Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakmunkásképző Iskola és Diákotthon. Már kezdetben népes volt a diáksereg. Így az itt végzettek a társadalom minden területén megtalálhatók.

[caption id="" align="aligncenter" width="600"] Az iskola elmúlt éveit képekben is felidézték a jubileumi programok során. Fotó: Ötvös Imre
[/caption]

Az iskola célja a kezdetektől a társadalmi igények mind jobb kielégítése, korszerű ismeretek átadása, valamint igényes, érdeklődő, kreatív szakemberek képzése. Az intézmény széles képzési kínálatot nyújt az élelmiszeripar, a kereskedelem-marketing, a mezőgazdaság és a vendéglátás-idegenforgalom területén.

Tantestülete és jó tárgyi felszereltsége garancia arra, hogy piacképes szakmai végzettség birtokában lépjenek ki diákjaik a munka világába. Az elmúlt évek során a pedagógusgárda mindent megtett azért, hogy a hagyományokra építve olyan pedagógiai és szakmai műhelyt hozzon létre, amely biztosítja a tanulók felkészítését az érettségi vizsgára, megalapozza a képességeiknek megfelelő pályaválasztást, illetve a kiemelt 4 szakterület valamelyik részének magas szintű elsajátítását.

A vezetés mindig arra törekedett, hogy az iskola jellegének megfelelően, külföldi hasonló iskolákkal együttműködést alakítson ki. Ma már jó néhány külföldi testvériskolával dicsekedhetnek. 2003-ban a Mezőgazdasági Szakképző Iskola összevonásával alakult ki a mai intézmény, mely nem két épület csupán, magában hordozza a múltat, a jelent és a jövőt, a változást, a növekedést, a folytonos megújulást. Az ifjúkori születésnapját ünneplő intézmény a napokban programsorozattal tisztelgett a kerek évforduló előtt.

Címkék#Eger

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!