Gazdaság

2009.10.13. 05:14

Három megyei útszakasz felújítását kezdték meg

Huszonkét kilométernyi mellékutat újítanak föl Heves megyében a következő két hónap folyamán.

HEOL

A beruházások összesen 778 millió forintba kerülnek majd, s mintegy 44 ezer ember mindennapi közlekedését könnyítik majd meg, teszik biztonságosabbá. A vámosgyörkiek a 3203-as út fölújításának örülhetnek, emellett fölvonulnak a munkagépek a 2416-os, Gyöngyös-Verpelét-Eger összekötő út egerszalóki szakaszán és a 3210-es, Gyöngyös-Adács összekötő úton.

A három szakasz kiválasztását az indokolja, hogy a megye két legnagyobb városa, Gyöngyös és Eger gazdasági, közigazgatási, kulturális és turisztikai vonzereje érezhetően nő, s ezzel együtt a forgalom is folyamatosan növekszik. Emellett az egerszalóki gyógyfürdő is mind nagyobb forgalmat generál. A fölújítást követően megszűnnek majd a sebességkorlátozások, így jelentősen csökkenhet az utazási idő.

A kivitelezési munkákat a közbeszerzési eljáráson győztes Nemzetközi Vegyépszer Zrt., és a Colas-Építő Zrt végezhetik. Az utakat kiszélesítik, s megerősítik az aszfaltborítást. Karbantartják a hidakat, kitisztítják az árkokat és átereszeket, rendbe teszik a padkákat. Az adácsi úton körforgalmi csomópontot is építenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!