Gazdaság

2009.10.02. 08:18

Kisebb a forgalom az autópályákon

Az M1-esen tizedével, az M3-ason és az M7-esen öt-öt százalékkal kisebb forgalmat regisztráltak.

HEOL

A Közlekedési Koordinációs Központ (KKK) adatai szerint januártól szeptemberig átlagosan öt százalékkal csökkent a forgalom az autópályákon. A legnagyobb visszaesés az országon áthaladó tranzitforgalomban, illetve Magyarország export–import forgalmának lebonyolításában jelentős szerepet játszó M1-es autópályán figyelhető meg. Itt átlagosan 7-10 százalékkal közlekedett kevesebb jármű, mint az előző esztendő hasonló időszakában. Szintén visszaesés tapasztalható az M3-as és M7-es autópályákon, ennek mértéke megközelítőleg öt százalék.

A forgalom csökkenése miatt kevesebb útdíj-bevétel várható, a szakemberek 43,7 milliárd forint nettó díjbevételre számítanak, ami 1,7 milliárd forint pótdíjbevételt is tartalmaz. Az év első nyolc hónapjában eddig 32,6 milliárd forint nettó díjbevételt könyveltek el - ebből íegymilliárd a pótdíj. Ez a tavalyi nyolchavi bevételnél négy százalékkal kevesebb - adta hírül az MTI.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!