Gazdaság

2009.10.24. 10:13

Mátra-konferencia: a TDM-ek kezébe kerül az irányítás

Negyedik éve rendezik meg a Mátra-konferenciát, melynek célja: összefogást generálni a mátrai turizmus fejlesztéséért. A szervezők szerint az első három összejövetel érdemeinek nevezhetők a sikeres mátrai turisztikai pályázatok.

HEOL

A galyatetői Nagyszállóban a minap összegyűlt turisztikai szakértők szerint a turizmussal szembeni elvárás – hogy a válság átvészelésében segítse a nemzetgazdaságot – alapvetően helyesnek bizonyult, bár még "messze a Kánaán". Róna Iván, a Magyar Turizmus Zrt. vezetője azt mondja: az üzleti és konferenciaturizmus sínylette meg legjobban a válságot, pihenni, kikapcsolódni ugyanis anyagi helyzetüktől függetlenül elindultak az emberek.

A jelek szerint jövőre újra visszatérnek a céges tréningek, s ez helyrebillentheti az ágazat mutatóit – vélte a szakember. Az elmúlt konferenciák eredménye, hogy létrejövőben van a helyi turisztikai desztinációs menedzsment (TDM), ennek célja, hogy a vállalkozók maguk szervezzék meg tevékenységüket - emlékeztetett a Magyar Turizmus Zrt. regionális igazgatója, Hídvéginé Molnár Judit.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Kisnána és Sirok vára megújul, és sok forrás érkezik szállodafejlesztése is.
[/caption]

A moderátor, Hiesz György, gyöngyösi polgármester leltárkészítéssel indította a fórumot, melyben felsorolta a közeljövő turizmus-fejlesztési sikereit is a térségben. Elhangzott: Kisnána és Sirok vára megújul, és sok forrás érkezik szállodafejlesztése is. Mindemellett a falusi gasztronómia szerepéről, a négycsillagos szállodák feltöréséről, illetve a Mátra egyelőre lehangoló infrastruktúrájáról is szó esett a konferencián.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!