Gazdaság

2009.10.13. 08:24

Még mindig tartanak a recski bányáról szóló tárgyalások

A térség országgyűlési képviselője a recski bánya privatizációjának fejleményeivel kapcsolatban a pénzügyminiszterhez intézett kérdést.

K. J.

A recski bánya hasznosításának témája már többször szerepelt az Országgyűlés előtt. A térség képviselője, Sós Tamás az új pénzügyminiszterhez, Oszkó Péterhez intézett kérdést (Várható-e, s mikor kedvező fordulat a bánya privatizációjában, elkel-e végre a kitermelés joga?) a témában még szeptemberben, amelyre tegnap Katona Tamás pénzügyi államtitkár adott választ. A tárca illetékese – az ügyben bekövetkezett haladás híre nélkül – tájékoztatójában leszögezte, jelenleg is folynak a tárgyalások, egyeztetések. A folyamatban lévő eljárásra tekintettel csak ezek végleges lezárulta után várható majd részletes információ a térség jövőjére is jelentősen kiható esetleges bányahasznosításról.

Hazai részről a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. az illetékes abban, hogy minél előbb eredményesen záruljanak le a tárgyalások – az időközben bekövetkezett gazdasági és pénzügyi világválság ellenére is. Az eredményhirdetés siettetésére azonban semmi sem kötelezi a tendert meghirdetőt, s a pályázati kiírásban sincs erre megjelölt konkrét időpont. A recski II-es számú bányatelekre még 2008. januárban írt ki többfordulós nyílt nemzetközi pályázatot a vagyonkezelő Mecsek-Öko Környezetvédelmi Zrt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!