Gazdaság

2009.10.17. 00:16

Megújultak a tanintézmények Szilvásváradon és Nagyvisnyón

A szilvásváradi általános iskola, illetve a település és a szomszédos Nagyvisnyó óvodája is kibővült, korszerűbbé vált.

PR-cikk

Szilvásvárad önkormányzata intézményfenntartói társulás keretében pályázatot nyújtott be az Észak-magyarországi Operatív Programban meghirdetett „A közoktatás térségi sajátosságokhoz igazodó szervezése és infrastruktúrájának fejlesztése” cím alatt a szilvásváradi és nagyvisnyói óvodák, illetve a szilvásváradi általános iskola felújításához szükséges anyagi forrás megszerzésére.

A Regionális Operatív Programok Irányító Hatósága 265.151.724 forint viszsza nem térítendő támogatást ítélt meg. Így az iskola épülete 441 négyzetméteres szárnnyal bővült, a régi szárnyat és tornatermet felújították. A nyílászárókat kicserélték, korszerű fűtési és energiatakarékos világítási rendszert építettek ki. Fejlesztő szobákat alakítottak ki, s megvalósult a komplex akadálymentesítés, liftek is épültek. A felnőtte is használhatják az új könyvtárat, az informatikai termet és a nyelvi labort.

Hol, mire és mennyit kaptak

A projekt megnevezése: Feladatnövekedéshez kapcsolódó óvoda és iskola fejlesztése Szilvásváradon és Nagyvisnyón

A kedvezményezett: Szilvásvárad Község Önkormányzata

A kivitelezés ideje: 2009. május 21. – 2009. szeptember 30.

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege: 265.151.724 Ft

Mindkét településen felújították az óvodát. Megtörtént a nyílászárók cseréje. Mindkét oviban található fejlesztő szoba. A nagyvisnyói óvoda tornateremmel is bővült. A szilvásváradi óvodában megoldódott a tornaterem szigetelése. A gyermekek kulcskompetenciáit szolgáló új eszközparkot vásároltak az intézményekbe. A bútorok mobilok, variálhatók, a székek és asztalok magassága igény szerint változtatható. A pályázat innovatív eleme a lovasterápia mint fejlesztő módszer a beszéd- és mozgásproblémákkal küzdő gyermekek részére. Az eszközöket, módszereket minden gyermek használhatja.

Korszerűsítették mindhárom intézmény konyhai felszerelését, berendezését is. Az infrastrukturális fejlesztés mellé társul a pedagógusok képzése, új módszerek elsajátítása és a tehetséggondozás. A megújult óvodák és az iskola szolgálja a gyermekek testi-lelki egészségét, megfelelő hátteret ad a nevelkedésükhöz, felkészítésükhöz az önálló életre. A projekt elősegíti az integrált nevelést-oktatást. A sajátos nevelési igényű, a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek képességeinek fejlesztését is támogatják a beszerzett eszközök, a bevezetésre kerülő módszerek.

A kedvezményezett: Szilvásvárad Község Önkormányzata

A kivitelezés ideje: 2009. május 21. – 2009. szeptember 30.

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege: 265.151.724 Ft -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!