Gazdaság

2009.10.19. 13:46

Múltunk felfedezésére invitál a Régiségbúvár Egyesület

Kalandos, izgalmas formában ismerkedhetnek meg örökségünkkel és hagyományainkkal azok, akik felkeresik a budaörsi Csiki Pihenőkertet.

PR-cikk

A Régiségbúvár Egyesület által működtetett Csiki Pihenőkert egy komplex, sokféle programot kínáló intézmény. A területen zajló régészeti feltárásokhoz kapcsolódóan 2003-ban készült el az Árpád-kori régészeti park, amelyben az ásatási megfigyelések alapján rekonstruált egykori település részlete tekinthető meg.

 

A park területe egy botanikus kertre hasonlít, szinte nincs két egyforma növény. Gyönyörű nagy lombos fák, örökzöldek és cserjék teszik kellemessé a pihenést. Az élő természet folyamatainak, fejlődésének megismertetése, komplex ökológiai szemlélet kialakítása, és a természetvédelem fontosságának hangsúlyozása a célja az itt megvalósuló erdei iskolai programoknak, amelyhez egy tankönyv is készült.

 

Elérhetőségek

Csiki Pihenőkert

Árpád-kori régészeti park, erdei iskola és nyári tábor

2040 Budaörs, Virág u. 6.

Telefon: 06/23-414-604

Mobil: 30/376-6699

Nyitva tartás: március 1. - október 31., kedd-vasárnap 10-16 óráig

Web: www.regisegbuvaregyesulet.hu

 

Egész nyáron heti turnusokban váltva különböző napközis kalandtáborokban vehetnek részt a gyerekek: régésztábor, kézműves tábor, honfoglaló nomád tábor, és indiántábor várja őket, melyek során személyesen is megtapasztalhatják a régmúlt korok életét.

 

[caption id="" align="aligncenter" width="600"] Érdekesség, hogy a gyerekek jurtákban is eltölthetik az éjszakákat.
[/caption]

 

A jelmezes játékok és kézműves foglalkozások mellett sok-sok sportolásra, fürdésre is lehetőségük van a vakációzó gyermekeknek. Válogatni bőven van miből: a fürdőmedence mellett homokos strandröplada pálya, füves focipálya, játszótér is várja őket, csocsózhatnak, léghokizhatnak, de az íjászatba is belekóstolhatnak. Külön élmény, hogy hatvan főig a honfoglalás korát idéző jurtafaluban, 5-10 személyes jurtákban is el tudják helyezni a csoportokat.

Árpád-kori régészeti park, erdei iskola és nyári tábor

2040 Budaörs, Virág u. 6.

Telefon: 06/23-414-604

Mobil: 30/376-6699

Nyitva tartás: március 1. - október 31., kedd-vasárnap 10-16 óráig

Web: www.regisegbuvaregyesulet.hu Érdekesség, hogy a gyerekek jurtákban is eltölthetik az éjszakákat. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!