Gazdaság

2009.10.30. 06:06

Sokan támogatják az egri dobósok alapítványát

Igen sokan viselik szívükön az egri tehetséges dobósok ügyét. Az őket támogató alapítvány több mint egymillió forintot kapott az adózóktól.

PR-cikk

Így, mint Csontosné Mészáros Katalintól, a gimnázium igazgatójától megtudtuk, a kuratórium 2008-ban sem változtatott az iskola alapítványának hagyományosan bevált célkitűzésein. Kiemelt feladatként kezelték tehát az intézmény azon kiemelkedő képességű diákjainak támogatását, akik egyrészt magas szinten teljesítenek a tanulmányi munkában, másrészt szociálisan rászorulnak egy ösztöndíjra. A pályázók száma évről évre nő. Tavaly 500 ezer forintot osztottak ki köztük.

Az adók 1 százalékának fölajánlásából beérkezett 1.029 ezer forintból további 230 ezret költöttek tanév végi jutalmazásra. A díjazottak között ott voltak, aki elnyerték a Kiváló Dobós Diák, a Jó Tanuló – Jó Sportoló, illetve a Kiváló Szervező címet.

Az intézmény mintegy hétszáz diákja azáltal is gyarapodott, hogy továbbfejlesztették a taneszköz-állományt. 2008-ban 249 ezer forintot fordítottak arra, hogy a jövőben az eddigieknél is korszerűbb felszereléssel oktathassák az e gimnáziumba jelentkezőket. Ezúttal projektort szereztek be.
Évről évre sok dobósnak van lehetősége arra, hogy a jó kapcsolatok révén külföldön bővítse tudását. A kuratórium hozzá szokott járulni e tanulmányutak finanszírozásához is. Ez az összeg a múlt évben elérte az 50 ezer forintot.

A testület köszönetet mond mindazoknak, akik támogatták az alapítványt, s kérik a további segítséget is.

Figyelem, a számlaszám, amire a felajánlások érkezhetnek, megváltozott!
Érdemes följegyezni: 14100536-11569249-01000000.
Az adószám maradt: 18571901-1-10.

Címkék#Eger

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!